Site Loader
Hengelosestraat 583, 7521 AG Enschede

Vrijdag 30 september zijn wij met het team afgereisd naar Amersfoort om daar een training te volgen bij Adviestalent. Dit bedrijf is een dochteronderneming van Twynstra Gudde en bestaat uit jonge adviseurs die verschillende opdrachten voor bedrijven uitvoeren. ‘Een grote leerschool, die haar deuren een dag voor ons opende’.

De focus van de training lag op acquisitie. Dit thema mochten wij als PIP Advice zelf aandragen. Voor zowel de adviseurs van Adviestalent als voor ons een belangrijk thema dat altijd een belangrijke rol speelt. Onze trainers Yvonne en Mark hadden een interactief programma voorbereid waarin verschillende aspecten van acquisitie belicht werden. De jonge adviseurs vertelden veel vanuit hun eigen ervaringen.

Na een korte behandelden wij in het eerste deel van de training de acquisitie in het algemeen en een belangrijk onderdeel hiervan: koude acquisitie. De acquisitie voor onszelf leuk en uitdagend houden nemen wij mee als belangrijkste les. Met deze woorden in ons achterhoofd zijn wij vervolgens doorgegaan met een ‘elevator pitch’ over onszelf en over PIP.

Na deze korte presentaties over onszelf en over PIP vervolgden wij de training met warme acquisitie. In dit deel kwamen verschillende gesprekstechnieken aan bod en aansluitend hoe wij ons gedrag het beste kunnen afstemmen op dat van onze tegenspreker. We hebben de training afgesloten met het laatste onderdeel van het acquisitieproces: relatiemanagement.

Wij willen Adviestalent, in het bijzonder Yvonne en Mark, onwijs bedanken voor het verzorgen van deze leerzame middag. Door de open en enthousiaste houding en goede tips zijn wij veel kennis en ervaring over het onderwerp rijker.

Post Author: teampip

Leave a Reply