Ambitiedag, daar is PIP bij!

Ambitiedag, daar is PIP bij!

Ook dit jaar werd de ambitiedag van Audentis georganiseerd en na enige stimulatie door de Audentianen van Pip, was ook Bart enthousiast om hier aan mee te doen. Eerder was al een voorkeur voor de bedrijven gegeven en op de dag zelf kreeg ieder een mooi naamplaatje met zijn workshopprogramma erop.

Nog onder de indruk van de entree in het Holland Casino en 3 roltrappen verder, konden we even wakker worden met een kopje koffie. Het bijzondere aan zo’n dag is dat je veel mensen kent en dat je in plaats van ’s avonds gezellig met elkaar een drankje doet, je nu met iets totaal anders bezig bent. Zo kom je er achter dat er toch veel professionaliteit schuilt achter deze groep actieve studenten.

Door alle bedrijven die aanwezig waren werd een introductie praatje gehouden en ook de richtingen van de case werden duidelijk. Van te voren werd al door deelnemers her en der op de naamkaartjes gekeken of ze bekenden vonden, die ook naar dezelfde workshops gingen.

De eerste ronde kon beginnen en Tom en ik konden het PIP team deels voorzetten bij een consultancy case van KPMG. Eerst werd er uitgebreid uitleg gegeven over wat KPMG allemaal meer te bieden heeft dan alleen het accountancy vlak. Aan het begin waren wat vragen genoteerd en deze zouden tijdens de presentatie en case duidelijk moeten worden. Nadat veel verteld was, ging de case echt beginnen. In groepen van vier werd een mooie slide bundel uitgereikt en begon iedereen vol goede moed aan opdracht één. Het kon ook niet anders dan dat al snel de tweede opdracht werd uitgelegd en dat we de tijdsdruk goed begonnen te voelen. De vraagstukken waren niet makkelijk, maar er moest toch snel antwoorden bedacht worden. Uiteindelijk kon er na opdracht drie toch wel een pitch gegeven worden en waren we trots op hoeveel we in zo’n korte periode hadden kunnen bereiken. Timepressure helpt toch zeker!

Ook de lunch was goed verzorgd en hier konden we van iedereen horen wat er bij de andere cases te beleven viel. Het handelsspel bij Optiver en “de eerste indruk” case bij Ormit waren goed bevallen. Ook de verhalen over de duurzaamheid bij Shell en een HR spel bij Randstad werden erg enthousiast verteld. Er was ook al ter oren gekomen dat bij Accenture iets te winnen viel en dat wilden wij natuurlijk wel gaan proberen te bemachtigen.

Heel toevallig kwamen Tom en ik weer bij elkaar in het team bij de case van Accenture. Na een korte maar heldere introductie kregen we een proef case waarin in 15 minuten een opdracht opgelost moest worden. Het teamwork kwam goed naar voren, maar er was toch wel te merken dat we wat punten over het hoofd hadden gezien. Daarna begon het echte werk en kregen we ruim de tijd om de echte case over “de overgang naar groene stroom” zo goed mogelijk op te lossen.
Tijdens de uitleg hadden we al direct een structuur herkend en zo konden we mooi de opdrachten in tweetallen verdelen. Het was wel te merken dat we in de ochtend al geoefend hadden, want het proces verliep soepel. Het was erg tof om nu wat dieper op de informatie in te gaan en echt doordachte antwoorden op te leveren, onze TBK roots kwamen zeker naar boven. We waren op tijd aan de presentatie begonnen en konden met goede moed luisteren naar de andere pitches die voor ons waren. Tom en ik mochten de laatste pitch houden en het was erg duidelijk hoe we het wilden hebben. Ik had nog tijd over om een laatste slogan eruit te gooien en om zo goed af te sluiten. Na een kort overleg was besloten dat wij als groepje hadden gewonnen en konden we de stormparaplu in ontvangst nemen. Het ging natuurlijk niet om deze prijs, maar het was leuk dat onze prestatie beloond werd.

Het was erg tof dat we als kleine consultants een dagje bij de grote consultants konden kijken. We hebben een goed beeld gekregen van de bedrijven die er waren. Het heeft onze ambitie weer weten te prikkelen. Het was erg vet om de verschillende aspecten van het echte consultancy werk terug te zien, om de tijdsdruk te voelen en om analytisch goed te werk te gaan.

Het was een erg enerverende dag en wie weet tot volgend jaar!

Leave a Reply