Black Box: Studenten laten brainstormen over jouw bedrijf!

 

Black Box: Studenten laten brainstormen over jouw bedrijf!

PIP Advice introduceert vanaf vandaag een nieuw concept genaamd: “Black Box.” Het idee is simpel: een bedrijf heeft een vraagstuk en is benieuwd naar de creatieve ingevingen van studenten. Het bedrijf stuurt een ‘Black Box’ met het vraagstuk erin en een kleine vergoeding, PIP Advice trommelt vennoten bij elkaar om hier een avond vrijblijvend over te brainstormen. Dit is een mooie deal voor zowel deelnemende bedrijven als vennoten: bedrijven kunnen op een snelle manier frisse ideeën werven voor de vraagstukken waarmee zij worstelen, onze vennoten kunnen hun skills verbeteren door ze in te zetten op een interessant vraagstuk. Lijkt het je als bedrijf leuk om aan deze pilot mee te doen? Mail dan je vraagstuk naar info@pipadvice.nl, dan nemen wij contact met je op.

Het concept “Black Box” is ontwikkeld op ons beleidsweekend. Eens per jaar vertrekt het hele team naar een buitenlandse stad om hier plannen voor het komend jaar door te spreken. Na de steden Dusseldorf, München en Praag was het nu de beurt aan Berlijn het team een weekend te vermaken. Per trein, vliegtuig en bus hadden alle deelnemende vennoten zich vrijdagavond gemeld bij ons appartement. Dit weekend staat teambuilding en beleid maken centraal, en beide aspecten zijn dan ook goed naar voren gekomen.

Traditiegetrouw gaan we met het team de zaterdagmiddag bij elkaar zitten met flipovervellen en post-it blaadjes. De toen nog zittende Big Mama (Femke) en de aanstaande Big Brother (Casper) hadden de brainstormsessie voorbereid. Het onderwerp was dit jaar ‘Technisch Bedrijfskundige opdrachten’, omdat we met onze studie-kennis veel meer opdrachten zouden kunnen uitvoeren met technische expertise. Denk aan dashboards maken, voorraadplanning, business plannen schrijven, bottlenecks oplossen. Met onze kennis uit de collegebanken kunnen we de high-tech bedrijven van regio Twente zeker van dienst zijn. Gedurende de brainstorm hebben we gekeken met welke type opdrachten we dit voor elkaar kunnen krijgen, bij welke bedrijven we dit toe kunnen passen en via welk medium we dit het best kenbaar kunnen maken aan de buitenwereld. Hier is ook het black box concept geboren!

Na afloop van deze brainstormsessie was het moment daar: de Big Brother wissel! Femke heeft zich van september tot februari beziggehouden met het reilen en zeilen van ons bedrijf, maar na een half jaar is het tijd om het stokje over te dragen aan een volgende vennoot. Casper zal het komende halfjaar erop toezien dat de vergaderingen worden gepland en de actiepunten worden nagestreefd. Zo kunnen we volgend jaar weer genieten van een mooi beleidsweekend.

Leave a Reply