Deze pagina is het medium van PIP Advice om licht te schijnen op interessante ontwikkelingen die zich voordoen binnen de organisatie.


02-09-19
Even voorstellen: Jelmer

Beste lezer, ik ben Jelmer Kootstra, momenteel 19 jaar oud en sinds kort met trots de nieuwe vennoot van PIP Advice. Ik wil me via deze blog graag aan je voorstellen.

Komend collegejaar ben ik derdejaars student Technische Bedrijfskunde. Ik heb gemerkt dat ik tijdens mijn opleiding de combinatie van wiskundige en theoretisch bedrijfskundige kennis heel erg interessant vind. In de opleiding neem je zo veel mogelijk kennis tot je waarmee je bedrijfsproblemen kunt oplossen. Naast het kennis vergaren, ben ik ook buiten mijn studie actief geweest. Zo ben ik het afgelopen jaar onder andere student-assistent geweest bij het vak Operations Research van mijn studie, ben ik Junior Investor geweest bij het Dutch Student Investment Fund en ben ik lid geweest van de Student Union Afternoon Sessions Commissie. Bij het Dutch Student Investment Fund heb ik me bezig gehouden met het scouten en begeleiden van student-ondernemers voor een investering van het fonds. Dit alles met het doel om het Twentse ondernemingsklimaat te bevorderen. Kortom, ik heb veel geleerd van mijn activiteiten het afgelopen jaar, zowel studie-gerelateerd als extra-curriculair.

Mijn nieuwe uitdaging als vennoot bij PIP Advice biedt mij de perfecte gelegenheid om al mijn kennis en ervaring toe te passen. Ik kijk er daarom nu al naar uit om met dit leuke en hechte team samen te gaan werken aan uitdagende opdrachten om onze klanten op de best mogelijke manier te helpen!


03-04-19
PIP Advice viert zijn jubileum

PIP Advice bestaat 30 jaar! Het jubileum werd dit weekend in Utrecht gevierd door huidig en oud vennoten.

Sinds 1989 zet PIP Advice zich in om vanuit een academisch en analytisch perspectief en met een frisse blik vraagstukken op te lossen voor het MKB’ers en overheidsinstellingen. Iets waar we trots op zijn!


02-10-17
Acquisitietraining van Adviestalent

Vrijdag 30 september zijn wij met het team afgereisd naar Amersfoort om daar een training te volgen bij Adviestalent. Dit bedrijf is een dochteronderneming van Twynstra Gudde en bestaat uit jonge adviseurs die verschillende opdrachten voor bedrijven uitvoeren. Een grote leerschool, die haar deuren een dag voor ons opende.

De focus van de training lag op acquisitie. Dit thema mochten wij als PIP Advice zelf aandragen. Voor zowel de adviseurs van Adviestalent als voor ons een belangrijk thema dat altijd een belangrijke rol speelt. Onze trainers Yvonne en Mark hadden een interactief programma voorbereid waarin verschillende aspecten van acquisitie belicht werden. De jonge adviseurs vertelden veel vanuit hun eigen ervaringen.

Na een korte kennismaking behandelden wij in het eerste deel van de training de acquisitie in het algemeen en een belangrijk onderdeel hiervan: koude acquisitie. De acquisitie voor onszelf leuk en uitdagend houden nemen wij mee als belangrijkste les. Met deze woorden in ons achterhoofd zijn wij vervolgens doorgegaan met een ‘elevator pitch’ over onszelf en over PIP.

Na deze presentaties over onszelf en over PIP vervolgden wij de training met warme acquisitie. In dit deel kwamen verschillende gesprekstechnieken aan bod en aansluitend hoe wij ons gedrag het beste kunnen afstemmen op dat van onze tegenspreker. We hebben de training afgesloten met het laatste onderdeel van het acquisitieproces: relatiemanagement.

Wij willen Adviestalent, in het bijzonder Yvonne en Mark, onwijs bedanken voor het verzorgen van deze leerzame middag. Door de open en enthousiaste houding en goede tips zijn wij veel kennis en een ervaring over het onderwerp rijker.


03-06-16
Leerzame training van de grote jongens

Twee jaar geleden heeft PIP Advice de overstap gemaakt naar verslaglegging via slides. Om deze nieuwe manier van opleveren kracht bij te zetten, hebben we een training aangeboden gekregen door OC&C Strategy Consultants. Gedurende de middag hebben we de basis gelegd voor het bouwen van aantrekkelijke slides waarin op een duidelijke en efficiënte manier het verhaal naar de klant kan worden overgebracht.

We hebben deze opgedane vaardigheden meegenomen naar Enschede en toegepast op de rapporten de afgelopen 2 jaar. Dit viel in goede aarde bij onze opdrachtgevers! Na anderhalf jaar hebben we opnieuw contact opgenomen met deze grote consultant om onze progressie te evalueren en vooral te kijken naar nieuwe mogelijkheden tot verbetering. Aan de hand van de feedback op onze slides en voorbeelden door OC&C zijn we tot nieuwe inzichten gekomen. De visualisatie van de slides hebben we inmiddels goed onder de knie, deze middag lag de focus op de structuur en het doel van de presentatie.

Hoe kan PIP Advice zo goed mogelijk voldoen aan de verwachtingen van de klant, en nog beter, deze verwachting overtreffen?

In de training werd het belang van het goed afstemmen van een rapport op het doel en publiek benadrukt. Hiervoor is het van belang om de storyline van je verhaal zo vroeg mogelijk te schetsen en gedurende het proces volgens een iteratief proces te specificeren. Na de intensieve training volgde de mogelijkheid om de opgedane kennis meteen toe te passen op een casus.

Het bleef niet alleen bij een leerzame training, tijdens de daaropvolgende borrel hebben we kennis kunnen maken met verscheidene OC&C’ers en genoten van het uitzicht over de Maas. De open sfeer, de ambitie en het enthousiasme nemen we mee terug naar Enschede.

We willen OC&C erg bedanken voor de waardevolle, leerzame en interactieve dag. Graag komen we nog eens terug!