Thomas, Marleen, Dirk en Alex zwaaien ons uit!

Thomas, Marleen, Dirk en Alex zwaaien ons uit!

In onze blogs lees je vaak dat we een nieuwe vennoot aannemen, zoals onlangs nog Bart en Peter. Echter betekent dit ook dat we vennoten zo nu en dan moeten uitzwaaien, dit omdat ze gaan afstuderen of naar het buitenland vertrekken voor de afrondende fase van hun studie. Nu was het tijd voor de vennoten Thomas, Marleen, Dirk en Alex om uitgezwaaid te worden. Naar jaren van trouwe dienst werd er een punt achter hun PIP carrière gezet. Maar gelukkig gaat dit afscheid bij PIP niet ongemerkt voorbij!

Thomas, Marleen, Dirk en Alex hadden alle vennoten waarmee ze ooit samen hebben gewerkt, opgetrommeld om op 2 januari naar Utrecht te komen. Om 6 uur wandelde dan ook een grote PIP delegatie het grachtenatelier binnen: tijd voor een kookworkshop! De kok had een trieste mededeling: de leverancier had een ongeluk gehad, waardoor er alleen maar zwarte dozen met ingrediënten waren aangekomen… Grapje natuurlijk, maar hierdoor werd de creativiteit van de PIPpers wel op de proef gesteld. Aan ons de taak om van deze ingrediënten een smakelijke creatie te bereiden. Vol enthousiasme stortte de twee groepen zich op de zwarte dozen met willekeurige ingrediënten, waarna er bijzonder smaakvolle creaties op het vuur werden gezet. Uiteindelijk werd de lange eettafel gevuld met hapjes, een voorgerecht, een pompoensoep, hoofdgerecht, een heerlijke salade en het dessert. Marco ging ervandoor met de felbegeerde prijs als beste kok; zijn chocoladecake met PIP logo had het hart van de jury doen smelten (en de tanden van de PIPpers bijna doen breken). Na deze heerlijke bodem vervolgden we onze weg naar het Utrechtse nachtleven, waar mooie PIP herinneringen nog eens konden worden opgehaald.

Het afscheid kent ook nog een professioneel aspect. Vennoten die afscheid nemen, laten het team vaak een mooi cadeau na ter aanvulling op de kantoorartikelen. Waar we vorige keer een laser pointer en een golf-set in ontvangst mogen nemen, werden we dit keer weer blij verrast met een conference call apparaat. Via bluetooth kunnen we de speaker aansluiten op onze telefoon, waardoor we met het hele team kunnen vergaderen met klanten of kunnen bijpraten met oud vennoten. Dit cadeau staat echter in het niets met al het moois dat de vennoten gedurende hun PIP tijd aan het team hebben nagelaten. Zo hebben ze allemaal een rol vervuld als Big Brother of financiële vennoot en daarmee een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het team. Voor veel opdrachtgevers waren zij het gezicht van PIP en met veel enthousiasme hebben ze de jongere garde de kneepjes van het vak geleerd. We willen Thomas, Marleen, Dirk en Alex voor de organisatie van deze mooie dag, maar vooral voor de mooie, leerzame tijd die we hier samen op kantoor gehad hebben. We wensen jullie veel succes met afstuderen en het verdere vervolg van jullie loopbaan. Boppe!

Leave a Reply