Over ons

Wie we zijn

PIP Advice is een bedrijfskundig studenten adviesbureau, gespecialiseerd in vraagstukken in de verbetering van bedrijfsprocessen en het verkennen van markten. Onze expertisegebieden betreffen de productie, logistiek, research & development, finance en strategie. In deze gebieden zijn onze specialismen: data analyses, financiële analyses, marktonderzoeken, enquêteren, onderzoeken en projectondersteuning. Waar u kennis of tijd tekortschiet, lost PIP Advice uw vraagstukken op. In de afgelopen jaren heeft PIP Advice vele verschillende opdrachten uitgevoerd, voornamelijk bij bedrijven en instanties in de regio Overijssel. Zo zijn er verschillende opdrachten uitgevoerd voor de Universiteit Twente, Kennispark Twente, Gemeente Enschede en bedrijven als VDL ETG Almelo, Topicus, Thales en Samsung solutions. PIP Advice behoort tot een van de vele succesvolle spin-off bedrijven van de Universiteit Twente.  Technische bedrijfskunde is een vaak voorkomende studie bij onze vennoten. Dit zorgt voor een sterk analytisch vermogen en een flexibele tijdsindeling.

Onze werkwijze

Wat we doen

Door de jaren heen heeft PIP Advice door middel van het voltooien van vele opdrachten veel ervaring opgedaan in verscheidene vakgebieden, hieronder staan enkele voorbeelden van deze opdrachten omschreven.

Bij Hendrik Veder Group heeft PIP Advice ondersteund bij de implementatie van een ERP systeem, tijdens dit project zijn veel werkzaamheden verricht op het gebied van data analyse.

Voor Samsung Solutions heeft PIP Advice een verkennend marktonderzoek uitgevoerd naar een potentiële markt. De resultaten van dit onderzoek zijn gebruikt voor ontwikkeling van Samsungs ‘market approach’.

In opdracht van het Graafschap College is een financiële analyse uitgevoerd in de vorm van een maatschappelijke kosten-batenanalyse. De uitkomst hiervan diende als antwoord op de vraag of een nieuw programma maatschappelijk rendabel was.

Momenteel ondersteunen wij MBO Amersfoort met het in kaart brengen van bedrijfsprocessen.  Het uiteindelijke doel van deze procesanalyse is het inzichtelijk krijgen van de huidige bedrijfsvoering binnen de organisatie.

PIP Advice VOF

Hengelosestraat 583, 

7521AG Enschede